NAISEN IHOLLA -DOKUMENTTI

Suomalaiseen maisemaan ja ajankuvaan sukeltava dokumentti on visuaalisesti vahva kertomus rohkeista naisista, jotka jakavat katsojille tarinansa kehotaiteen kautta.

Vaikka tatuoinnit ovat tänä päivänä osa jokapäiväistä katukuvaa, naiset joutuvat edelleen perustelemaan tatuointia useammin kuin miehet. Dokumenttiin ja sen extra-materiaaleihin onkin haastateltu seitsemää eri-ikäistä ja erilaisen taustan omaavaa naista, kuten pappi, asiakaspalvelussa työskentelevä myyjä sekä sairaanhoitaja.

Lisäksi Suomen kuvankaunis luonto ja kansallismaisemat ovat merkittävässä roolissa elokuvassa, kuvaten sitä kuinka tatuoinnit ovat tulleet pysyväksi osaksi suomalaista sielunmaisemaa ja jokapäiväistä katukuvaa.

Elokuvaan naisia on haastatellut Naisen iholla -kirjan kirjoittaja Jenny Belitz-Henriksson, ohjauksesta vastaa Tommi Viitala ja tuotannosta Ansa Films/Pictures.

NAISEN IHOLLA -KIRJA

Dokumentti pohjautuu helmikuussa 2013 julkaistun, Jenny Belitz-Henrikssonin kirjoittaman, "Naisen iholla – 32 tarinaa tatuoinneista" -kirjan (Tammi) ideaan.

Naisen iholla -kirja on visuaalinen ja esteettinen kirja. Kolmisenkymmentä erilaista, eri-ikäistä ja eri ammateissa työskentelevää naista kertoo tatuointiensa tarinan, ja jokaista tarinaa kuvittavat kertojan oman kehon kuvat.

Naisen iholla -kirja

FACEBOOK-YHTEISÖ

KUVIA MATKAN VARRELTA

TEKIJÄT

Ohjaaja/tuottaja/leikkaaja

Tommi Viitala

Naisen iholla -dokumentti on Tommi Viitalan esikoisohjaus kokopitkän elokuvien saralla. Aikaisemmin hän on vaikuttanut mainosmaailmassa, joten hyppäys elokuvien ohjauksen pariin ei ollut iso. Suosikkiohjaajikseen hän mainitsee muunmuassa Wes Anderssonin ja Stanley Kubrickin, ihaillen heidän symmetristä tyyliään ja taitoa keskittyä pikkudetaljeihin.

Toimittaja

Jenny Belitz-Henriksson

Jenny Belitz-Henriksson, 37, on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija. "Naisen iholla - 32 tarinaa tatuoinneista" oli hänen ensimmäinen tietokirjansa. Hänen uusin teoksensa "Sisäinen timantti" ilmestyi 23.11.2015.

Kuvaaja

Behrang Assadi

Kameran takana parhaiten viihtyvä Behi on pauhannut valokuvauksen parissa jo yli kymmenen vuotta. Vaikka hänen ensirakkaus kuuluukin valokuvien ottamiselle tuntui liikkuvan kuvan puolelle siirtyminen luontevalta, ja Naisen Iholla -dokumentti toimii hänen ensimmäisenä kokopitkänä julkaisuna. Elokuvan visuaalisesta sisällöstä vastaava Behi on ollut projektissa mukana jo sen syntymästä lähtien, ja halusi tuoda kirjan kuvien tunnelman esille myös dokumentissa.

Kuvaaja/värimäärittelijä

Samu Kemppainen

Valo- ja elokuvaus on ollut Samun intohimona jo lähes neljännesvuosisadan eikä loppua innostukselle näy. Jokapaikan höylänäkin tunnettu Samu nauttii kaikesta elokuvien tekemiseen liittyvästä niin kuvauspaikalla tavaroiden roudaamisesta aina elokuvien leikkaamiseen asti.

Äänitys/mixaus

Paolo Keinänen

Moniosaaja äänen, musiikin ja tietotekniikan parista, jonka kädenjälkiä löytyy niin mainoksista, urheiluohjelmista ja reality TV-sarjoista.

Meikki/korut

Miia Magia

Miia Magia on toiminut meikkaajana seitsemän vuoden ajan erilaisissa produktioissa ja kuvauksissa, jotka linkittyvät usein musiikkiin, muotiin ja eri alakulttuureihin. Miia rakastaa punaisten huulten maalaamista, joita hän Naisen Iholla -dokumentissa ilokseen pääsi toteuttamaan useita. Dokumentissa vilahtaa myös hänen Miia Magia Design -merkin alla valmistamia koruja.

YHTEISTYÖSSÄ

Canon
Rajala Pro Shop
Tammi
Miia Magia Design
Transmix Recording Services
Sokos Hotels Aleksanteri

© Ansa Films/Pictures